Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Broadway Fesztivál 2009

2009.09.22

Broadway Fesztivál 2009 - Utcabál a Nagymező utcában

 

    Az idén 6. alkalommal került megrendezésre a Broadway Fesztivál, ahol neves és kevésbé ismert színházak is képviseltették magukat. A rendezvény idejére lezárták az autósok elől az Andrássy utat, de az Operettszínház régi szokásához híven most is a színház előtt a Nagymező utcában állította fel  pódiumát.

   A teátrum nagy színészei mellett a táncosai és stúdiósai is teret kaptak, előadva új és régi musicaleket és operetteket egyaránt.

   Az utolsó napon, 19.-én délután ismét fergeteges hangulatot sikerült teremteniük a zenés színház utcájában. Több újítást is bevezettek, ezáltal kissé interaktívabbá téve az eseményeket. Szünetekben voltak kvízjátékok, ahol cd-t lehetett nyerni és idén is Csonka András volt a konferanszié és egyben a kvíz nagymestere is.

   A másik meglepetés, hogy ebben az évben először rendezték meg a Broadway Szépe versenyt, amit Karaoke Show-val tűzdeltek színesebbre és szórakoztatóbbra.

  A nap folyamán a Pesti Broadway Stúdió színinövendékeit is megismerhettük- bár legtöbbjüket már láthattuk a színház sikerdarabjaiban. Vizsgaelőadásaikból adtak elő részleteket, a Dorian Gray-jel kezdték és az Anna Kareninával zárták blokkjukat. A stúdiósok közül színpadra lépett: Kiss Tünde, Kovács Veronika, Pap Alexandra, Réder Nóra, Angler Balázs, Haraszti Bálint, Kádár Szabolcs és Kocsis Dénes.

  Utánuk rögtön a Free Backstage lépett fel, akik nem mások, mint a színház Musical Ensemble-nak a tagjai (egy-két fellépőt kivéve). Ábrahám Gabriella, Adler Judit, Barta Viktória, Molnár Andrea, Radics Bernadett, Szabó Dóra, Tihanyi Lívia, Tucsek Edit, Aczél Gergő, Bartha László, Kocsis Tamás, Makár István és Muhari Tamás kápráztatták el ének- és tánctudásukkal rajongóikat. A legkiemelkedőbb látványt a Dirty Dancing egyik táncbetétének  koreográfiája nyújtotta.

  Papadimitriu Athina is egy minikoncerttel örvendeztette meg a jelenlévőket, akik új albumáról hallhattak dalokat Siménfalvy Ágota kíséretében. A hangzásvilága kissé szomorú volt, de ezen túllendítette a publikumot a következő blokk, amely a Rebecca c. musicalbe engedett betekintést. 2010-ben már hazánkban is láthatjuk a Daphne Du Maurier regénye alapján készült musicalt:Rebecca- A Manderley-ház asszonyát és a szereposztást is nyilvánosságra hozták. Olyan kiválóságok kaptak szerepet benne, mint Füredi Nikolett, Janza Kata, Nádasi Veronika, Náray Erika, Polyák Lilla, Szinetár Dóra, Szulák Andrea, Vágó Zsuzsi, Bálint Ádám, Bereczki Zoltán, Mészáros Árpád Zsolt, Szabó P. Szilveszter.

  Személy szerint én Maxim szerepét Dolhai Attilának osztottam volna, a film és a könyv alapján tökéletesen rá illene ez a karakter, de sajnos nem én vagyok a szereposztó és ahogy ő maga is nyilatkozta, nem kíván új darabban szerepet kapni.

  Több dalbetétet is hallhattunk a még csak most készülő darabból, melynek bemutatója a Budapesti Operettszínház és a Tavaszi Fesztivál keretén belül lesz március 20.-án. A Rebeccában Szinetár Dóra („Én” szerepében) visszatérését is megünnepelhetjük- több év színpadi kihagyás után és bónusz, hogy az Operettszínház nagyszínpadán először alkotnak férjével, Bereczki Zoltánnal (Maxim) egy párt.

   Az est egyik legszebb és legmeghatóbb pillanata az volt, amikor kiosztották a vágy-lufikat, amelyekre egy-egy cetli volt ragasztva és mindenki ráírhatta vágyait, majd Kerényi Miklós Gábor vezényletével 400 ember egyszerre engedte el, mialatt a hangszórókból a színészhimnusz dallama szólt. Én csak gondolatban engedtem fel vágyamat, bízva abban, hogy így is meghallgatásra talál és talán teljesül is.

  Az operett királyai és királynői is megérkeztek Harley Davidsonon a Mozsár utcából, óriási utat megtéve leparkíroztak a Nagymező utcai színpad mellett, igazi bajadérokat-, csárdáskirálynőket- és Madame Pompadourokat megtestesítve. Jövőre nemcsak egy új musical premier lesz, hanem két operettet is köszönthetünk: A doktor urat ( Molnár Ferenc) és a Madame Pompadourt (Leo Fall).

  A Szinetár-Bereczki páros is már szinte hagyomány, ők szokták zárni az estet – most ettől kicsit eltértek- de a minden évben jellemző utcabál hangulatot hozták. A fesztivált, a már fentebb említett Karaoke Show és Szépségverseny zárta. 24 versenyző volt, akiket Bereczki Zoltán, Mészáros Árpád Zsolt, Szerényi László és Vadász Dániel zsűrizett. Négy vagy öt versenyző között két színházi dalt lehetett hallani, amelyet a bátor jelentkezők kedvenc előadóikkal duettben énekelhettek el. A jelentkezők közül többen a társulat színészeit is megszégyenítő hanggal érkeztek.

  A Broadway Szépét 2009-ben a legfiatalabb és egyben a legszebb lány nyerte meg, teljesen megérdemelten: Esti Laura.

  A beszámoló után nem marad más hátra, mint várni a 2010-et, az új premiereket és a következő Broadway Fesztivált!

 2009–09-22.                                                                                      P.Csilla

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

...

(P.Csilla, 2009.10.05 16:15)

Javítva van...köszi az észrevételt.

-

(mazsola, 2009.09.29 15:43)

" A Broadway Szépét 2010-ben a legfiatalabb és egyben a legszebb lány nyerte meg, teljesen megérdemelten: Esti Laura "

ezt ha olvassa tuti örül, hogy megelőlegeztétek neki 2010-re is a győzelmet :)

amúgy igazatok van :P