Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dolhai Attila nyári nagykoncertje Siófokon

2009.07.25

Dolhai Attila nyári nagykoncertje Siófokon

 

     Sűrűn tekintettem aznap az égre. Bíztam abban, hogy az időjárás nem július 3.-án este fog tipikusan „balatoniasra” fordulni, de az égiek is úgy akarták, hogy tiszta égboltra tekinthessünk fel Siófokon. A Kálmán Imre Szabadtéri Színpad fölött csak egy felhőcske lebegett, rajta a helyszín névadójának szellemével, Dolhai Attilával folytatott rövid „párbeszédük” nyitotta meg a koncertet, majd a  Művész úr bemutatta vendégeit,  két méltán elismert és kedvelt kollégáját, Janza Katát és Serbán Attilát.

Zsúfolásig megtelt a körülbelül 1500 fős nézőtér, az idősebbektől az egészen fiatalokig, minden korosztály megtalálható volt a sorok közt.

    A koncert lendületes kezdése megalapozta a hangulatot, elsőként az István a királyból  hangzott fel az Áldozatunk fogadjátok című dal. Dolhai Attila olyan vehemenciával futott a színpadra és csapott bele a koncertbe, hogy kétség sem férhetett hozzá: maradandó élményben lesz részünk. A nyitó számot egy líraibb István-dal követte, az Oly távol vagy tőlem.

Ezután hallottunk dalokat a nagy sikerű Mozart!–ból is, felhangzott Colloredo dala, a Győzedelmes zeneszó és a minden alkalommal lenyűgöző Árnyékdal. A musical-blokk a Rómeó és Júliával folytatódott, Rómeó dalával, a Miért fáj cíművel és a herceg belépőjével, a Veronával.

A Jézus Krisztus Szupersztár című darab dalainál színpadra lépett Janza Kata és Serbán Attila is és együtt énekelték el a Minden nagyon jól van című dalt, melyet a megunhatatlan és megrendítő Getshemane követett, hallottunk még Serbán Attilától egy fergeteges Szupersztárt  és a Júdás dalát Dolhai Attila előadásában.

Mindenki nagy örömére az Eilsabethből is elhangzott két dal, Sissi gyönyörű szólóját természetesen Janza Kata énekelte, ez alkalommal is megható, lélekemelő volt ez a dal. Dolhai, hogy megmutathassa sokoldalúságát, belebújt a Halál szerepébe a Végső tánc erejéig. A koncert első felét egy Hair-dal zárta.

A koncert második felében hallhattunk dalokat az Olasz szerelem című nagy sikerű albumról, először a L’amor, majd a Rólad szóló zene szólalt meg, azután következett Attila legújabb lemezéről az Egy szerelem történetéről két pörgősebb dal, a Mindig ugyanúgy és a Tűzvarázsló. Azok, akik ismerik Dolhai Attila korai dalait az első albumáról, minden bizonnyal különösen örültek az Ébredjen a napnak, a Szállnak a felhőknek és A tegnapi ölelésnek.

Felhangzott még Janza Katától a New York, New York című sláger, Serbán Attila és Dolhai Attila elénekelte a We will rock you és a Show must go on című világhírű Queen- dalokat. A koncert egyik legszebb dala a Közép-Európai Hobo Blues volt, mely talán azért is lehetett oly nagy hatással a közönségre, mert Dolhai Attila egyik kedvenc lírai dala.

Az est végén az El kell, hogy engedj című dallal búcsúzott Művészünk, de az állva tapsoló és kedvencüket elengedni nem akaró közönség kedvéért még elénekelte az Az légy, aki vagy és a Hé, nővér című Charlie-dalt.

A színházban profizmust látunk Dolhai Attilától, itt, a koncerten egy kicsit megmutatta azt is, hogy milyen ember ő valójában. Felszabadult, vidám, vicces – ilyennek láttam őt – aki nagyon jól tud bánni a közönségével. Az ő szerető közönsége pedig nagyon jól érezte magát az első perctől az utolsóig, és ahogy Attila megköszönte nekünk, hogy meghallgattuk őt, úgy köszönjük mi is neki  ezt a felejthetetlen estét.

 

 

    2009. július 4.                                             Lengyel Orsolya

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

kittus089@gmail.com

(Kitti, 2009.07.27 22:14)

Szuper beszámoló. :)