Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nők Lapja családi hétvége

2009.07.25

 

Nők Lapja családi hétvége

 

Nők Lapja családi hétvége volt a hétvégén a Városligetben... Már három éve fontos szerepet játszik az életemben, s nem azért, mert mindig májusban, a szülinapom környéken rendezik meg, hanem mert szeretem a Nők Lapját és az Operettszínházat. Hogy jön ide a színház?... - úgy, hogy az Operettszínház társulata minden évben állandó vendége ennek az ominózus eseménynek.

Idén ezen a napon éppen dolgoztam, így nem lehettem ott egész nap a Városligetben- eddig a Margitszigeten rendezték és bevallom, nekem valahogy ott szimpatikusabb, barátságosabb volt, mintha az akusztika is jobb lett volna-, de bíztam abban, hogy a musical-részletekre, ha nagyon kapkodom a lábam, még odaérhetek.

Pontos volt a kezdés, ahogy én is, éppen a felkonferálásra értem oda.

A koncertet Dolhai Attila nyitotta meg és rögtön a kedvenc dalom csendült fel, a Mozartból a Zene, az vagyok én, ami meg is alapozta a hangulatot. Utána szintén a Mozartból következtek részletek, de már besegített a darab másik Mozartja, Mészáros Árpád Zsolt, majd hallhattuk Peller Annát teljen új szerepben, mint Constanze Webber. De megszólalt még Rómeó, Júlia, Rudolf, Vetsera Mária, a Szépség és a Szörny is.

A dalokat legtöbbször nem csak egy előadó adta elő, hanem többen. Jelen volt a teátrum aranytorkú énekesnője, Janza Kata, a fiatal és tehetséges Vágó Bernadett, de nem hiányzott ”Júlia dadusa” sem, Náray Erika.

A hangosítás siralmas volt, a mikrofonok hol működtek, hol nem, s volt, hogy a CD is ugrált, ennek köszönhetően, vagy nem, Szabó Dávid és Kerényi M. Máté elő sem tudta adni azt az operett részletet, amelyet ők maguk írtak át.

Záróakkordként bemutattak három dalt a most készülő „Szép nyári nap” című darabból, amely a Neoton família igen közkedvelt slágereit dolgozza fel. Mindezt megspékelték a Rómeó és Júliából oly jól ismert Lehetsz királlyal, minden művész a színpadon volt, s egy pillanatra mindnyájan koronázatlan királynők és királyok lehettünk a társaságukban.

    Fantasztikus élmény volt az, hogy a színház, ha csak egy órára is, de kiköltözik a szabadba és mindenki részese lehet annak a kirobbanó hangulatnak, amit ezek a művészek pillanatok alatt produkálnak csodálatos tehetségükkel.

 

 

     Résztvevő művészek: Dolhai Attila

Janza Kata

Kerényi Miklós Máté

Mészáros Árpád Zsolt

Náray Erika

Peller Anna

Szabó Dávid

Szerényi László

Vágó Bernadett

 

 

2009.05.26                                                           P. Csilla

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.