Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rudolf- Sissi egyetlen fia

2009.05.01

Rudolf

Sissi egyetlen fia

 

  

Rudolf trónörökös különleges személyisége, élete és tragikus halála több filmrendezőt megihletett már. Valóban filmre kívánkozik e páratlan egyéniség története, tudta ezt Robert Dornhelm is, aki régi álmát váltotta valóra, amikor megalkotta ezt a nagy ívű, látványos filmet.

Az alkotás különlegessége, hogy a többi Rudolf-filmmel ellentétben a koronahercegnek nemcsak utolsó éveit, hónapjait viszi vászonra, hanem tíz év történetét: 1879-1889-ig követheti nyomon a néző Rudolf életét, személyiségének kibontakozását- egészen Mayerlingig.

Jóképű, fiatal férfiként ismerjük meg Rudolf trónörököst, aki pimaszul ellenszegül az udvar és apja akaratának, szabadelvű nézeteket vall a politikáról és az életről, elvegyül a nép között, hogy lássa, hogyan élnek a palotán kívül az emberek. Egy hatalmas csalódás megtöri, amely után rohamosan változni kezd: önostorozóvá, labilissá válik. Élete utolsó nagy szerelme, Mária még tud neki vigaszt és enyhülést nyújtani, menedéket a világ elől, de csak ideig-óráig. Rudolf végül őt is magával rántja abba az örvénybe, amelyből ő maga már rég nem tud szabadulni.

A kétrészes film első felében a fiatal Rudolf kisebb-nagyobb szerelmi kalandjain és apjával folytatott politikai vitáin van a hangsúly, míg a második rész Vetsera Máriával folytatott szenvedélyes viszonyát emeli ki.

A filmet gyönyörű helyszíneken, nagyszerű színészekkel forgatták, a forgatókönyvírónak köszönhetően pedig az is találhat újdonságot a történetben, aki már jól ismeri Rudolf könnyes, megható históriáját.

 

Kronprinz Rudolf (2006)

Színes osztrák-német-francia-olasz filmdráma

Kb. 180 perc

Extra: Így készült a film

 

A főbb szerepekben:

Rudolf: Max Von Thun

Sissi: Sandra Cecarelli

Ferenc József: Klaus Maria Brandauer

Vetsera Mária: Vittoria Puccini

Taaffe: Christian Clavier

 

Rendezte: Robert Dornhelm

Fényképezte: Michi Riebl

Zene: Ludwig Eckmann

Látványterv: Florian Reichmann

Jelmez: Uli Fessler

Forgatókönyv: Klaus Lintschinger

Producer: Kurt J. Mrkwicka

                                                                                                     L. Orsolya

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Film

(Csilla, 2009.05.02 10:26)

Szia,

Nagyon tetszett a beszámolód, olyannyira, hogy meggyőztél,- tudod, hogy nekem is megvan ez a film, csak még nem vettem rá magam, hogy megnézzem- és azt hiszem, hogy a mai napon sort kerítek rá!

Csilla